Her har du en superherlig byggrynsalat som overrasker med moreller eller kirsebær, nøtter og ost. Dette er en fin rett i seg selv, men også god som erstatning for ris eller poteter
Her har du en superherlig byggrynsalat som overrasker med moreller eller kirsebær, nøtter og ost. Dette er en fin rett i seg selv, men også god som erstatning for ris eller poteter
4 dl byggryn
½ dl olivenolje
1 sjalottløk
200 gr kirsebær eller moreller
2 stilker stangselleri
1 dl valnøtter
1/2 pk grønnkål - eller salat
150 gr chevre, alternativt fetaost
1 sitron
1 appelsin
1 ts oregano
1 ts havsalt
Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl noe
Del kirsebær/moreller i to og fjern steinen. Skjær stangselleri i terninger
Rist valnøttene i en tørr panne i 4-5 minutter på svak til middels varme
Surr hakket sjalottløk i litt olje i på middels varme i 3-4 minutter - tilsett byggryn og krydre med oregano, salt og pepper
Bland så byggryn, kirsebær, valnøtter, stangselleri og grovhakket grønnkål eller salat, og avslutt med osten
Er det ikke sesong for kirsebær så er granateple et godt alternativ. Denne salaten passer også perfekt ved siden av alle typer kjøtt