Her har du en superherlig byggrynsalat som overrasker med moreller eller kirsebær, nøtter og ost. Dette er en fin rett i seg selv, men også god som erstatning for ris eller poteter

4 dl byggryn (legg evt i vann over natten)
½ dl olivenolje
1 sjalottløk
200 gr kirsebær eller moreller
2 stilker stangselleri
1 dl valnøtter
1/2 pk grønnkål - eller salat
150 gr chevre, alternativt fetaost
1 sitron
1 appelsin
1 ts oregano
1 ts havsalt

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl noe

  • Del kirsebær/moreller i to og fjern steinen. Skjær stangselleri i terninger

  • Rist valnøttene i en tørr panne i 4-5 minutter på svak til middels varme

  • Surr hakket sjalottløk i litt olje i på middels varme i 3-4 minutter - tilsett byggryn og krydre med oregano, salt og pepper

  • Bland så byggryn, kirsebær, valnøtter, stangselleri og grovhakket grønnkål eller salat, og avslutt med osten

  • Lag dressing ved å blande saften fra sitron og appelsin sammen med 3 ss olivenolje 

Er det ikke sesong for kirsebær så er granateple et godt alternativ.

Denne salaten passer også perfekt ved siden av alle typer kjøtt

Antall porsjoner 4 personer

Totaltid45 minutter

Kylling Qinoa salat

Kylling Qinoa salat

Rødbet og fetasalat. Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er fulle av sunnhet, men det beste er smaken

Rødbet og fetasalat

Fargerik kyllingsalat med pasta, egg og bacon blir en mettende middag. Varier innholdet etter sesong, ha godt brød ved siden av og velg deg en god dressing

Fargerik kyllingsalat med pasta og bacon

Salat med melon, feta og tomat

Salat med melon, feta og tomat