Her har du en superherlig byggrynsalat som overrasker med moreller eller kirsebær, nøtter og ost. Dette er en fin rett i seg selv, men også god som erstatning for ris eller poteter

4 dl byggryn 
½ dl olivenolje
1 sjalottløk
200 gr kirsebær eller moreller
2 stilker stangselleri
1 dl valnøtter
1/2 pk grønnkål - eller salat
150 gr chevre, alternativt fetaost
1 sitron
1 appelsin
1 ts oregano
1 ts havsalt

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl noe

  • Del kirsebær/moreller i to og fjern steinen. Skjær stangselleri i terninger

  • Rist valnøttene i en tørr panne i 4-5 minutter på svak til middels varme

  • Surr hakket sjalottløk i litt olje i på middels varme i 3-4 minutter - tilsett byggryn og krydre med oregano, salt og pepper

  • Bland så byggryn, kirsebær, valnøtter, stangselleri og grovhakket grønnkål eller salat, og avslutt med osten

  • Lag dressing ved å blande saften fra sitron og appelsin sammen med 3 ss olivenolje 

Er det ikke sesong for kirsebær så er granateple et godt alternativ. Denne salaten passer også perfekt ved siden av alle typer kjøtt

Antall porsjoner 4 personer

Totaltid45 minutter

Kylling Qinoa salat

Kylling Qinoa salat

Rødbet og fetasalat. Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er fulle av sunnhet, men det beste er smaken

Rødbet og fetasalat