Byggrynsalat har kommet for fullt og med god grunn. Dette er et veldig godt alternativ til ris, pasta og poteter ved siden av fisk, kylling eller svinekjøtt. Samme oppskrift og fremgangsmåte kan du benytte til bulgur og quinoa.

4 dl byggryn (legges i vann over natten)
1 rødløk
1/2 purre
1 rød chili
3-4 champignon
1 gulrot
1-2 fedd hvitløk
1 ts krydderurt, f.eks timian, oregano eller persille
Salt og pepper

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken

  • Kutt alle grønnsakene i små biter og surr de med litt olje i en panne i ca 10 minutter

  • Tilsett byggryn og smak til med salt og pepper

Disse grønnsakene er kun et forslag. Alt passer så ta det du har tilgjengelig

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Her har du en superherlig byggrynsalat som overrasker med moreller, nøtter og ost. En fin rett i seg selv, men også god erstatning for ris eller poteter

Byggrynssalat med chevre

Fargerik, sunn og velduftende gryterett. Kikerter og risgryte som vegetar eller kjempegodt sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse

Kikerter og risgryte

Transelate »