Cannelloni er fylte pastarør som gratineres i ovnen og er nok en supergod italiensk klassiker. Ønsker du de vegetar så fyll opp med ost, aubergine, spinat og tomater. Godt det også. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang for jeg garanterer at du kommer til å takke deg selv neste gang du får lyst på en go'bit.

4-500 gr kjøttdeig
2 løk
2 fedd hvitløk
150 gr frisk spinat (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater
1 ts oreganokrydder
Salt og pepper
Parmesan eller annen ost
8-10 cannelloni eller lasagneplate

Bechamelsaus/hvit saus
2 ss smør
2 ss hvetemel
4-5 dl melk
1/2 ts muskat (kan sløyfes)
Salt og pepper

  • Enten kan du kjøpe canneloni eller benytte lasagneplater. De ferske er lettest å bruke, men bruker du tørket så skal lasagneplater kokes i vann i 3-4 minutter og så legges flate på en stekeplate
  • Stek kjøttdeig på høy varme til den får farge
  • Tilsett hakket løk og finhakket hvitløk samt spinat - ha i tomatene og la det småkoke i 5-10 minutter
    Lag bechamelsaus
  • Smelt smør og tilsett hvetemel - bland godt og tilsett melken litt etter litt
  • Kok forsiktig opp mens du rører hele tiden - smak til med muskat, salt og pepper

  • Legg en stripe av kjøttsausen på en pastaplate og rull sammen til et rør
  • Legg rullene tett sammen i en ildfast form med skjøten ned - Har du mer kjøttsaus igjen så ha dette på toppen
  • Fordel bechamelsausen over og avslutt med et raust lag med ost
  • Gratineres i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til osten er smeltet og gylden
  • Dersom du benytter canneloni-rør kan det lønne seg å ha kjøttblandingen i en sprøytepose og fylle rørene på den måten. Server med en frisk salat og nystekte baguetter

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

10 minutter

Totaltid20 minutter

Pasta med pesto

Pasta med pesto

Spagettisaus

Spagetti med italiensk saus

Spagetti vongole

Spagetti vongole

[recipe type="name"]Cannelloni fylte pastarør[/recipe]
[recipe type="image"]https://kokkelering.no/wp-content/uploads/2014/10/cannelloni.jpg[/recipe]
Published: [recipe type="datePublished"]12. august, 2016[/recipe]
[recipe type="description"]Cannelloni er fylte pastarør og nok en supergod italiensk klassiker som passer for hele familien! Ønsker du en vegetarvariant så fyll opp med ost, spinat og tomater[/recipe][recipe type="rating"]4.0[/recipe] stars based on
[recipe type="ratingCount"]35[/recipe] reviews

Prep time: [recipe type="prepTime"]10 min[/recipe]
Cook time: [recipe type="cookTime"]20 minr[/recipe]
Total time: [recipe type="totalTime"]30 min[/recipe]
Yield: [recipe type="yield"]4 personer[/recipe]

Transelate »