Oksefilet i syltynne skiver er en stilig forrett som nærmest smelter i munnen. Carpaccio lages av både rått kjøtt, fisk, skalldyr og til og med frukt. Dette er den opprinnelige versjonen med oksekjøtt, krydder, parmesan og olivenolje. Den finnes i mange varianter og et altenativ er å brune fileten på høy varme for å få en fin stekeskorpe før du skjærer den i de tynneste skiver.

4 personer

400 gr indrefilet
Parmesan
Olivenolje
Ruccola
1 ss sitron
Balsamico
Salt og pepper

  • Legg oksefileen i fryseren en times tid slik at den er halvfrossen når den skal skjæres i tynne skiver
  • Dander skivene pent på en fat hvor skivene blir lagt halvveis ovenpå hverandre
  • Ha et dryss salt, pepper og flak av parmesan over samt den aller beste olivenoljen
  • Til slutt noen dråper av god balsamico og et en skvis sitron
En fantastisk god italiensk klassiker. Vitello tonnato er ekte sommermat, forrett eller middag. Det møre kalvekjøttet med den deilige dressingen er magisk.

Vitello Tonnato

Carpaccio av laks eller ørret med osteflarn. Nok en suveren forrett som vil imponere de fleste. Ostekjeksen bidrar til å sette en artig og overraskende vri på retten. Marinert rå fisk

Carpacco av ørret

Transelate »