Denne retten har innslag av både franske, norske og italienske ingredienser som fungerer helt strålende sammen, og som gir et rikt smaksbilde. Resultatet er en sikker vinner

1-2 rødbeter
1 ts rosmarin eller timian
Flaksalt og pepper
10-12 valnøtter
3-4 ss balsamico (eller rødvinseddik)
2 ss olivenolje
1 ss honning
Dansk rugbrød (eller annet brød)
150-200 gr chèvre
1 pk ruccola eller babyleaf-salat

Alternative oster er Brie, Camembert eller Talleggio

Bakte rødbeter

  • Forvarm ovnen til 200 ºC
  • Skrell rødbetene og skjær i terninger
  • Ha de i en ildfast form sammen med en klunk olivenolje
  • Strø over flaksalt, pepper og urter - timian eller rosmarin
  • Bak i 15-20 minutter til rødbetene er møre

Dressing

  • Rist nøttene på svak varme i en kasserolle
  • Når de begynner å få litt farge og det dufter godt tilsetter du balsamico, olje og honning - rør om

Grillet Chèvre

  • Stek brødet i ovnen med grillelementet på. - når det begynner å få litt farge, ta dem ut, snu dem og legg osten på toppen
  • Sett tilbake i ovnen og stek til osten får en lett gyllen farge
  • Dandér med salat, rødbeter og dressing

Servér - og så blir du helten!

Ostepakker

Innbakt ost i filodeig

Pæremarmelade til ost

Bakt pære til ost

Fiken med spekeskinke

Fiken med spekeskinke

Transelate »