Når man lager chili con carne er det kjempelurt å lage dobbelt porsjon for dette smaker enda bedre dagen etter. Dette er en rett som også er fin å servere når man er mange. Og perfekt hyttemat.
Når man lager chili con carne er det kjempelurt å lage dobbelt porsjon for dette smaker enda bedre dagen etter. Dette er en rett som også er fin å servere når man er mange. Og perfekt hyttemat.
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 rød chili
1 løk
2 fedd hvitløk
1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 boks kidneybønner (eller andre bønner)
1 boks mais
30 gr 70% sjokolade
1 ts cayennepepper
1 ts spisskummen
2 ss olivenolje
Topping:
Creme Fraiche (han sløyfes)
Persille og/eller rødløk til topping
Server med hakket rødløk, en dæsj creme fraiche eller rømme, persille og kokt ris
Ønsker en mer hot variant kan du være mer rundhåndet med chilien, og også tilsette noen dråper tabasco.