Når man lager chili con carne er det kjempelurt å lage dobbelt porsjon for dette smaker enda bedre dagen etter, og kan også fryses.

4 personer

500 gr karbonadedeig
1 rød chili
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpuré
1 ts cayennepepper
1 boks mais
1 boks kidneybønner (eller andre bønner)
30 gr 70% sjokolade
1 ts spisskummin
2 ss olivenolje
2 ss smør
Creme Fraiche
Persille og/eller rødløk til topping

  • Grovhakk løken og finhakk hvitløk - stek dette i to minutter på middels varme i litt olje
  • Tilsett kjøttet og hakk det fint
  • Tilsett finhakket chili, tomater, tomatpuré og krydder
  • La det småkoke i 15 minutter
  • Tilsett bønner, mais og evt sjokolade
  • Smak til med salt, pepper og evt mer chili

Server med hakket rødløk, en dæsj creme fraiche eller rømme, persille og kokt ris

Ønsker en mer hot variant kan du være mer rundhåndet med chilien og også tilsette noen dråper tabasco.

Nachos

Nachos

quesadilla

Quesedilla

avacado salsa, guacamole, quesadilla

Avocadosalsa

Transelate »