Her får kotelettene følge av smaker du kanskje ikke bruker til vanlig. Marinaden med chipotle og kaffe gir en spennende og herlig smak som er vel verd å prøve. Coleslawen har også en ekstra vri med mye dijonsennep og fennikel som passer perfekt til kotelettene. Blir dette en ny grillfavoritt?

3-4 koteletter
1-2 pakker/bokser linser eller bønner

Marinade
2 ss chipotle saus
1 ss toppet finmalt kaffe
3 ss honning
1 ts røkt paprikakrydder (smoked paprika)
2 ss olivenolje

Coleslaw
4 ss majones
2 ss gresk yoghurt
2 ts honning
2 ts Dijonsennep
1/2 sitron (saften)
1/2 liten hodekål
1/2 fennikel
1 stor gulrot
3 stilker stangselleri
6 vårløk
Persille

  • Bland sammen chipotlesaus, kaffe, lønnesirup, røkt paprika og olje - pensle kotelettene godt med blandingen og la stå så lenge du har anledning - helst over natten
  • Forvarm ovnen til 200 ° C,
  • Lag coleslaw ved å blande majones, yoghurt, honning, sennep og sitronsaft i en stor bolle - tilsett finsnittet kål, gulrot, stangselleri og fennikel - juster smakene om nødvendig
  • Fjern mesteparten av marinaden (ta vare på det du skraper av) på kotelettene og stek de på høy varme i en panne med litt olje i 1 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpe
  • Ha kotelettene over i en ildfast form sammen med en boks/pakke med linser eller bønner og pensle de med marinaden du skrapte vekk - stek de i ovnen i 10-12 minutter til de er gjennomstekt 
  • Strø over snittet vårløk

 

Disse kotelettene kan du også fint lage på grillen

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fylte koteletter og lun potetsalat - Det er ikke så mye som skal til for at selv kotelettene blir snaddermat. Ved å fylle de med ost og spekeskinke får det ellers så anonyme kjøttet en helt annen dimensjon.

Fylte koteletter og lun potetsalat

Koteletter i form med oliven og fetaost Alt-i-en-form med saftige koteletter og andre godsaker gjør dette til en smakfull middag som ikke tar lang tid å lage. Svinekjøtt sammen med fetaost og oliven er en super kombinasjon og du kan selvsagt også bruke ytrefilet av svin i denne retten.

Koteletter i form med oliven og fetaost