Her får kotelettene følge av smaker du kanskje ikke bruker til vanlig. Marinaden med chipotle og kaffe gir en spennende og herlig smak som er vel verd å prøve. 

3-4 koteletter
1-2 pakker/bokser linser eller bønner
2 vårløk
1/2 fennikel
1 liten løk

Marinade
2 ss chipotle saus
1 ss toppet finmalt kaffe
3 ss honning
1 ts røkt paprikakrydder (smoked paprika)
2 ss olivenolje

 

  • Bland sammen chipotlesaus, kaffe, lønnesirup, røkt paprika og olje - pensle kotelettene godt med blandingen og la stå så lenge du har anledning - helst over natten
  • Forvarm ovnen til 200 ° C
  • Skjær løk og fennikel i grove biter og surr det lett i en panne til løken blir myk
  • Tilsett linser/bønner og la det surre med i ytterligere et par minutter og ha blandingen over i en ildfast form
  • Fjern mesteparten av marinaden på kotelettene (men ta vare på det) og stek de på høy varme i en panne med litt olje i 1 minutt på hver side slik at de får en fin stekeskorpe
  • Ha kotelettene over i den ildfaste formen og pensle dem igjen med marinaden - stek i ovnen i 12-15 minutter til kotelettene er gjennomstekt 
  • Strø over snittet vårløk

Disse kotelettene kan du også fint lage på grillen

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fylte koteletter og lun potetsalat - Det er ikke så mye som skal til for at selv kotelettene blir snaddermat. Ved å fylle de med ost og spekeskinke får det ellers så anonyme kjøttet en helt annen dimensjon.

Fylte koteletter og lun potetsalat

Koteletter i form med oliven og fetaost Alt-i-en-form med saftige koteletter og andre godsaker gjør dette til en smakfull middag som ikke tar lang tid å lage. Svinekjøtt sammen med fetaost og oliven er en super kombinasjon og du kan selvsagt også bruke ytrefilet av svin i denne retten.

Koteletter i form med oliven og fetaost