Sprø grønnsakschips med en deilig dipp er tingen. Det å bytte ut potetgullet med andre rotgrønnsaker er ikke så dumt og disse smaker fortreffelig. Variér med ulike dipper. Du ser et utvalg her på siden

Avokado og hummusdip
1 boks hermetisk kikerter
1 avokado
1/2 sitronsaft
1-2 ts paprikakrydder
Olje
Salt

Chips
1 rødbet
1 søtpotet
1 pastinakk
1 persillerot
1 gulrot
Olje til fritering (raps, soya eller solsikke)
Salt

  • Skyll kikerter under rennende vann
  • Surr en håndfull av kikertene i en panne med litt olje og en klype salt
  • Skrell avokado og fjern kjernen
  • Miks avokado, resten av kikertene, sitronsaft og paprikakrydder i en blender eller med en stavmikser
  • Spe på med olivenolje til ønsket konsistens
  • Ha dippen i en passende bolle og pynt med de stekte kikertene på toppen

  • Skjær grønnsakene i tynne skiver, benytt en ostehøvel eller mandolin
  • Legg de i en bolle med kaldt vann for å fjerne stivelsen slik at de blir sprø
  • La de renne godt av og stek eller friter de i varm olje
  • Legg chipsen over på kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes
  • Server med en klype salt og hummusdip

Et dryss med parmesanost gir en ekstra dimensjon, og har du trøffelsalt i skapet så er dette anledningen til å bruke det.
Du kan benytte alt av rotgrønnsaker, også squash og aubergine.
I stedet for fritering kan grønnsakene spres på en stekeplate og stekes i ovnen på 180 grader varmluft. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Hummus er en velsmakende puré som passer som tilbehør til så mangt. Stek et par nanbrød som du deler i strimler og vips så har du en herlig snack.

Hummus

Avokadosalsa Guacamole

Avokadosalsa Guacamole

Grillet aubergine. Aubergine er kalorifattig og den har en evne til å absorbere andre smaker. Prøv denne marinerte som er perfekt følge til salsa verde

Grillet aubergine

Tapas saus

Salsa Verde

Transelate »