Hvis du ikke har laget Coca-Cola kake før, så sett igang. Vi snakker om en rik, saftig mørk fristelse av en sjokoladekake. En storfavoritt hos mange og den serveres selvsagt med iskald melk til... eller kaffe dersom du foretrekker det.

5 dl hvetemel
4 dl sukker
1 ts natron
2 ½ dl Coca-Cola
125 gr smør
3 ss bakekakao
2 dl minimarshmallows (eller kutt opp store)
2 store egg
1 dl kefir
2 ts vaniljeekstrakt

Glasur:
100 gr smør
3 ss bakekakao
6 ss Coca-Cola
4 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
2 1/2 dl hakkede pecan- eller peanøtter

  • Sett ovnen på 180 °C

  • Smelt smøret og sett til side

  • Bland alle de tørre ingrediensene sammen med marshmallows i en stor bolle

  • I en annen bolle visper du lett sammen egg og blander de med kefir, vaniljeekstrakt og Coca-Cola

  • Bland så alt sammen til en røre og tilsett smøret. Rør godt

  • Kle en 20x30 cm langpanne (la papiret stikke litt opp over kanten), og hell i røren

  • Stek kaken midt i ovnen i ca 40-50 min (sjekk med kakenål/grillpinne)

    Når kaken steker lager du glasuren

  • Smelt smøret i en kjele og tilsett Coca-Cola, kakao og vaniljeekstrakt

  • Tilsett melisen og rør til du får en glatt og jevn glasur

  • Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i 3-4 minutter før du løfter den forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret som stikker opp av formen

  • Smør glasuren jevnt over ved hjelp av en slikkepott eller spatel

  • Dryss over hakkede nøtter og server når glasuren har stivnet helt

Denne kaken holder seg godt og er nesten enda bedre etter en dag eller to. Litt vaniljeis passer godt ved siden av

Antall porsjoner12-14 biter

Tilberedningstid

20 minutter

Totaltid45 minutter

Dessertkake - mørk sjokolade

Sjokoladekake mørk dessertkake

Smuldrepai med epler. Eplekake, eplepai, smuldrepai eller er det crublecake? Uansett er denne kaken superenkel, superrask og supergod. Løp og bak!

Smuldrepai med epler

Tiramisu er ekte italiensk nytelse og svar på det søte liv. La dolce vita. Italias nasjonalkake er en smaksbombe, kremet og syndig god

Tiramisu

Pavlova er en fantastisk god kake som passer perfekt til 17. mai

Pavlova med sjoklade

Transelate »