Consommé er en lekker og fantastisk varmende suppe full av smak. Consommé er i utgangspunktet en klar kjøttkraft, men denne er laget på sopp og løk. Ved siden av serverer jeg ristet rugbrød med sopptapenade – som jeg lager av sopprestene fra suppen
Consommé er en lekker og fantastisk varmende suppe full av smak. Consommé er i utgangspunktet en klar kjøttkraft, men denne er laget på sopp og løk. Ved siden av serverer jeg ristet rugbrød med sopptapenade – som jeg lager av sopprestene fra suppen
300 gr sopp - fritt valg
2-3 charlottløk
2 liter vann
1 dl hvitvin
Smør
Salt og pepper
Dansk rugbrød
Kjørvel, persille eller koriander
Finhakk løk og sopp - gjerne i en foodprosessor
Stek blandingen i smør på middels til høy varme til det får litt farge
Tilsett vin og vann og la det småkoke i 1-2 timer - kraften skal reduseres til ca det halve
Ha et rent kjøkkenhåndkle i en sikt over en kjele og hell så suppen slik at den filtreres gjennom håndkledet - hold suppen varm
Ta soppblandingen som er igjen i håndkledet og stek det lett i en panne med god olje og smak til med salt og pepper
Smelt 1 ss smør i en panne på middels varme og legg rugbrød i slik at det får en sprø skorpe
Server suppen med et dryss urter og rugbrød toppet med soppblandningen
Topp gjerne suppen med tørket rødbetstrimler. Skjær rødbeten i fyrstikktynne strimler og tørk de i ovnen (på bakepapir) på 150 grader i ca 20 minutter