Dette er en lekker og fantastisk varmende suppe full av smak. Consommé er i utgangspunktet en klar kjøttkraft, men denne er laget på sopp og løk. Ved siden av serverer jeg ristet rugbrød med sopptapenade - som jeg lager av sopprestene fra suppen

300 gr sopp - fritt valg
2-3 charlottløk
2 liter vann
1 dl hvitvin
Smør
Salt og pepper
Dansk rugbrød
Kjørvel, persille eller koriander

  • Finhakk løk og sopp - gjerne i en foodprosessor

  • Stek blandingen i smør på middels til høy varme til det får litt farge

  • Tilsett vin og vann og la det småkoke i 1-2 timer - kraften skal reduseres til ca det halve

  • Ha et rent kjøkkenhåndkle i en sikt over en kjele og hell så suppen slik at den filtreres gjennom håndkledet - hold suppen varm

  • Ta soppblandingen som er igjen i håndkledet og stek det lett i en panne med god olje og smak til med salt og pepper

  • Smelt 1 ss smør i en panne på middels varme og legg rugbrød i slik at det får en sprø skorpe

  • Server suppen med et dryss urter og rugbrød toppet med soppblandningen

Topp gjerne suppen med tørket rødbetstrimler. Skjær rødbeten i fyrstikktynne strimler og tørk de i ovnen (på bakepapir) på 150 grader i ca 20 minutter

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Totaltid2 timer

Soppsuppe med bacon er lettvint og smaker fantastisk. Spesielt egnet på høsten når vi kan fråtse i masse god sopp som gir mulighet til ulike varianter

Soppsuppe med bacon og krutonger

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

Suppe med spisskål og kokosmelk - Kokossuppe med spisskål er en deilig vårsuppe hvor spisskålen har hovedrollen. Tilsett kyllingfilet eller kamskjell og suppen blir enda mer mettende

Suppe med nykål og kokosmelk

Transelate »