Du blir garantert dagens helt dersom du overrasker med hjemmebakte croissanter, men sett av god tid for dette er ikke gjort i en fei. 
Lag gjerne noen med sjokolade i også. Da legger bare grovhakket kokesjokolade (lys eller mørk) før du ruller dem sammen, så smelter den herlig under steking.

1/2 pk gjær
2 ts salt
1 ss sukker
3-3 1/2 dl vann
1 egg
8-10 dl hvetemel
100 gr smør (kaldt)

  • Smuldre gjæren i en bolle i fingervarmt vann, og rør til den er oppløst - tilsett salt og sukker og sammenvispet egg
  • Ha i hvetemel (litt av gangen) og jobb til du få en smidig og blank deig
  • Legg deigen på et melet underlag og kjevle ut til en firkant, ca 1 cm tykk
  • Benytt en osthøvel og høvle skiver av smør og dekk halve deigen med smøret
  • Brett over den andre halvdelen og trykk rundt kantene - kjevle deigen med lett hånd til en avlang leiv
  • Brett den sammen i tre deler og dekk til med plastfolie og la den hvile i 20 minutter
  • Gjenta kjevling, smør og bretting og hvile to ganger til
  • Kjevle så ut deigen til den er ca 5 mm tykk
  • Skjær ut 10x10 cm store firkanter og del disse på skrå
  • Kjevle hver bit litt før du ruller fra langsiden mot spissen
  • Legg croissantene på et stekebrett med bakepapir og la de heve lunt under plast eller håndkle i 20 minutter
  • Pensle med egg og stek i ca 10 minutter på 230 grader på nederste rille