Hurra for edamamebønner. Disse soyabønnene er supergode og spekket med proteiner, vitaminer og jern. Bønnene er ypperlige som appetizer, snack eller som tilbehør til kjøtt eller i salater. En annen fin ting er at du tilbereder de på en-to-tre... Nevnte jeg at de er kjempegode?

1 pk edamamebønner
1 ss smør
Gormetsalt
Sitron, sesamfrø, chili- eller chipotlekrydder

  • Kok opp rikelig med vann i en kjele
  • Tilsett bønnene og la de koke i 3-5 minutter - hell av i et dørslag
  • Smelt smør i kasserollen og vend bønnene i smøret - strø over salt
  • Krydre med en skvis sitron, ristede sesamfrø, chili- eller chipotlekrydder

Belgen skal forøvrig ikke spises. Du bare presser bønnen ut med fingrene eller munnen

Bruschetta med edamamebønner Det å bruke soyabønner blir stadig mer populært i Norge og det er ikke så rart for de er proppfulle av mange gode næringsstoffer. I Asia har de brukt bønner i maten i flere tusen. Her har jeg laget en lekker bruschetta med edamamebønner som du kan unne deg når som helst.

Bruschetta med edamamebønner

 

Reker sammen med spicy chorizo og næringsrike edamamebønner fungerer veldig godt. Det ser lekkert ut og er en smakskombinasjon som vil slå an hos mange.

Pasta med reker, edamame og chorizo