Kan du tenke deg noe bedre enn nystekt brød? Eltefritt brød eller grytebrød er en grei måte å lage brød på som krever ganske liten innsats. Pass bare på å sette deigen kvelden før - det tar bare et par minutter. Resultatet er et lunt, saftig brød med sprø skorpe som smaker himmelsk.

200 gr hvetemel
100 gr sammalt hvetemel
100 gr havregryn
1/2 ts gjær
3 ts salt
1 ss sukker
Urter - f.eks timian, karve, oregano, rosmarin (urter kan sløfes)
4 dl lunkent vann

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle

  • Tilsett lunkent vann og rør godt sammen  - deigen skal være litt klissete

  • Dekk bollen med plastfolie og sett til heving over natten (8-15 timer)

  • Ha deigen over på en melet flate og bruk en slikkepott/stekespade til å brette deigen noen gangen sammen med hvetemel

  • Legg bakebollen over deigen og la deigen heve i ca en halv time

  • Sett en jerngryte i ovnen og skru ovnen på 250 grader - Når ovnen er varm tar du ut kjelen og legger deigen forsiktig over i den varme gryten

  • Dekk gryten med lokk som tåler høy varme eller benytt aluminiumsfolie (dobbelt lag)

  • Sett gryten inn i ovnen igjen og stek brødet i 30 minutter på 250 grader

  • Senk varmen til 220 grader, fjern folien/lokket og stek i ytterligere 15 minutter

Avkjøl brødet på rist før du skjærer i det

Antall porsjoner1 brød

 

Fylt brød pull apart bread. Saw this, tried it, loved it! Dette er fantastisk godt og kjempeenkelt. Perfekt forrett eller som tilbehør til supper og salater

Fylt brød - pull apart bread

Brødspiraler med ost og chili er perfekt følge til salater, suppe, til grillmat og som snacks. Disse er med ost og chili, men chorizo smaker også supert

Brødspiral med ost og chili

Transelate »