Fastelavnsboller heter på svensk semlor. De er ganske så like våre norske med det unntaket at de har et herlig fyll med mandelmasse. Gjett om det gjør susen? Absolutt noe vi kan adoptere.

75 gr smør
2 dl melk
25 gr gjær
1/2 dl sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
1 egg
Ca 7 dl hvetemel
1 egg til pensling

1/2 dl melk
75 gr mandelmasse
2 dl kremfløte
Melis

  • Smelt smøret og tilsett  melken. Varm til du oppnår fingervarm væske (37 grader)

  • Smuldret gjær og ha over melkeblandingen - rør til gjæren er oppløst.

  • Tilsett sukker, salt og kardemomme samt pisket egg - ha så i hvetemel, litt etter litt

  • Jobb lett med deigen til den blir smidig - la den heve i drøyt 30 minutter

  • Forvarm ovnen på 225°

  • Del deigen i ca 12 emner og form dem til boller

  • Legg disse på smurt stekebrett og sett til heving i 20-30 minutter

  • Pensle bollene med pisket egg og stek i midten av ovnen i 10-12 minutter

  • Avkjøl i ti minutter før du skjærer toppen av bollene og fjerner litt av innmaten - bland innmaten med melk og mandelmasse - fyll så bollene med denne blandingen

  • Vips kremfløten med 1 ts melis og ha en klikk krem på hver bolle

  • Legg så toppen av bollen på toppen igjen og ha over et dryss med siktet melis

Antall porsjoner12 boller

Tilberedningstid

2 timer

Lekre, luftige og tykke amerikanske pannekaker med blåbær og sirup, eller bare sirup... Dette er den godis til helgefrokosten eller som desserten.

Amerikanske pannekaker med blåbær og sirup

 

Transelate »