Fatteh er en spennende arabisk rett som blir til på kort tid og er proppfull av herlige smaker.
Krydder og urter bidrar til en fin kick. Denne retten er inspirert av Nigella Lawson, men jeg varierer ingrediensene i fyllet etter hva jeg har tilgjengelig.
For en vegetarisk variant kan du droppe kjøttet og kun benytte grønnsaker

3-4 pitabrød
500 gr kjøttdeig eller karbonadedeig. Du kan også lage denne med kjøttdeig av lam
1 aubergine, squash eller søtpotet - eller en miks av disse
1 løk
1 ts chilikrydder/chiliflakes
1 ts spisskummin
1 ts korianderkrydder
Salt og pepper

Topping
1 håndfull pinjekjerner
1/2 granateple
Mynte

Dressing
3 dl yoghurt naturell
2-3 ss Tahini
1/2 sitron - saften
1/2 ts chilikrydder/chiliflakes
Salt

  • Bland yoghurt, tahini og sitronsaft

  • Smak til med chilikrydder og salt - sett til side

  • Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge og det dufter godt

  • Rens ut granateplekjernene

  • Stek pitabrød etter anvisning på pakken - ta de ut og sett til side

  • Skjær løk, aubergine og/eller de andre grønnsakene i små terninger - stek de i litt olje på middels varme til løken begynner å få farge

  • Tilsettes kjøttdeigen - skru opp varmen litt og stek til kjøttet er gjennomstekt

  • Skru ned varmen igjen og tilsett krydder - smak til med salt og pepper

  • La retten putre på svak varme i et par minutter

  • Skjær pitabrød i biter og legg de langs kanten på et fat - legg kjøttdeigen i midten av fatet og topp med yoghurtdressingen

  • Avslutt med pinjekjerner, granateple og mynteblader

Vil du ha en vegetarisk variant dropp kjøttet og tilsett mer grønnsaker. For eksempel aubergine, squash, søtpotet eller kikerter

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Med denne nydelige gryta kommer marokko hjem til deg - Dette er marokkansk kylling og couscous med ristede mandler og spennende krydder. Couscousen er lett og luftig og har en god evne til å ta til seg smaker

Marokkansk kylling og couscous