Spennede og lekker fennikelsuppe med kamskjell og litt safran. Safranen gir en distinkt smak og setter flott farge på suppen, men kan sløyfes dersom man ikke er fan

2-3 kamskjell per person

1-2 sjalottløk
1/2 purre (kun den hvite delen)
1/2 fennikel
2-3 ss olivenolje
3-4 dl grønnsaks- eller fiskekraft/fond/buljong
2 dl fløte eller matfløte
1/2 ts cajennepepper
1/4 ts safran
1/2 sitron (saften)
Salt og pepper
Urter - gressløk eller persille

  • Finhakk løk og purre og skjær fennikel i tynne strimler
  • Ha olivenolje i en kjele på lav varme og tilsett grønnsakene - surr i ca 10 minutter - pass på så de ikke får farge
  • Tilsett kraften og la det hele småkoke i ca fem minutter - ha i krydder og så fløten. Kok opp og smak til med eventuelt mer krydder og sitronsaft
  • Stek kamskjellene på middels til høy varme i smør i ca ett minutt - snu dem og skru av varmen
  • Kjør suppen med en stavmikser slik at den blir luftig
  • Anrett suppen med kamskjell i midten og pynt med friske urter

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Kamskjell med ertepuré og spekeskinke.

Kamskjell med ertepuré og spekeskinke.