Fennikel er en spennende grønnsak og her blir den omvandlet til en fantastisk suppe. Fennikelsuppe med sprøtt på toppen kan tilsettes hvit fisk eller kylling, så blir det en fullverdig middag.
Fennikel er en spennende grønnsak og her blir den omvandlet til en fantastisk suppe. Fennikelsuppe med sprøtt på toppen kan tilsettes hvit fisk eller kylling, så blir det en fullverdig middag.
1 fennikel
1/2 purreløk (den lyse delen)
1 ts korianderfrø
1 potet
2-3 sjalottløk
1 dl hvitvin eller eplemost
4-5 dl kylling- eller grønnsakskraft/fond/buljong
2 dl matfløte
Sitron
1/2 ts cayennepepper
Salt og pepper
Nøtter og krutonger
Rens og skjær fennikel, purre og løk i tynne skiver, og potet i terninger. Fres grønnsakene i smør eller olivenolje til de begynner å bli myke - NB! de skal ikke få farge
Tilsett knuste korianderfrø og vinen, la det koke i ca et minutt før du har i kraften
La suppen småkoke til alle grønnsakene er helt møre - ca 20 minutter
Tilsett fløten og kjør suppen jevn med en stavmikser
Smak til med cayennepepper, salt, pepper og noen dråper sitronsaft
Gi suppen et nytt oppkok og kjør den luftig med stavmikser
Rist nøttene
Anrett suppen i suppetallerkener og topp med krutonger, nøtter og noen dråper olivenolje