Fennikel er en spennende grønnsak og her blir den omvandlet til en fantastisk suppe. Litt sprøtt på toppen gjør seg godt og du kan også ha hvit fisk eller kylling i suppen så får du en fullverdig middag.

1 fennikel
1/2 purreløk (den lyse delen)
1 ts korianderfrø
1 potet
2-3 sjalottløk
1 dl hvitvin eller eplemost
4-5 dl kylling- eller grønnsakskraft/fond/buljong
2 dl matfløte
Sitron
1/2 ts cayennepepper
Salt og pepper
Nøtter og krutonger

  • Rens og skjær fennikel, purre og løk i tynne skiver, og potet i terninger. Fres grønnsakene i smør eller olivenolje til de begynner å bli myke - NB! de skal ikke få farge

  • Tilsett knuste korianderfrø og vinen, la det koke i ca et minutt før du har i kraften

  • La suppen småkoke til alle grønnsakene er helt møre - ca 20 minutter

  • Tilsett fløten og kjør suppen jevn med en stavmikser

  • Smak til med cayennepepper, salt, pepper og noen dråper sitronsaft

  • Gi suppen et nytt oppkok og kjør den luftig med stavmikser

  • Rist nøttene

  • Anrett suppen i suppetallerkener og topp med krutonger, nøtter og noen dråper olivenolje

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

45 min

Blåskjellsuppe Luftig og lett blåskjellsuppe laget på kraften fra blåskjellene er rett og slett himmelsk. I denne suppen er det kun et par av skjellene som benyttes til pynt. Resten lager du for eksempel fylte blåskjell av

Blåskjellsuppe

Blomkål, persille og nepesuppe - Denne blomkålsuppen får en super tvist med smakfull persillerot og nepe som bidrar med en lett pepperaktig smak. Sammen blir dette en mettende suppe flust av fiber og vitaminer. Spekepølse bidrar med litt salt og brødkrutongene er vårt sprøe element som vi alltid bør ha.

Blomkål, persille og nepesuppe

Transelate »