Vi er kanskje ikke så vant med ferske fiken i Norge, men dette må prøves. Fiken med spekeskinke og urtedressing er en helt fantastisk forrett eller som tapas
4 fiken
4 store skiver spekeskinke, parma eller serrano
3 ss olivenolje
3 ss balsamico
1 pk myk hvit geitost (Snøfrisk)
1 dl rømme
Salat
- Del fikenene i to og legg de i en ildfast form
- Pensle med olje og balsamico og la de stå å trekke i 20-30 minutter
- Forvarm ovnen på 225 grader med grill
- Sett inn formen og stek i 3-5 minutter
- Kjør osten og rømmen til en jevn masse i foodprosessor eller med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper
- Dandér fiken, spekeskinke og salat på en tallerken og legg på en dæsj dressing
Fiken lønner seg å kjøpe i innvandrerbutikker. De er store, fine og rimelige