Vi er kanskje ikke så vant med ferske fiken i Norge, men dette må prøves. Fiken med spekeskinke og urtedressing er en helt fantastisk forrett eller som tapas

4 fiken
4 store skiver spekeskinke, parma eller serrano
3 ss olivenolje
3 ss balsamico
1 pk myk hvit geitost (Snøfrisk)
1 dl rømme
Salat

  • Del fikenene i to og legg de i en ildfast form
  • Pensle med olje og balsamico og la de stå å trekke i 20-30 minutter
  • Forvarm ovnen på 225 grader med grill
  • Sett inn formen og stek i 3-5 minutter
  • Kjør osten og rømmen til en jevn masse i foodprosessor eller med en stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper
  • Dandér fiken, spekeskinke og salat på en tallerken og legg på en dæsj dressing

Fiken lønner seg å kjøpe i innvandrerbutikker. De er store, fine og rimelige

spekeskinke

Spekeskinke med bakte rødbeter

Spekeskinke med melon og mozzarella

Spekeskinke med melon og mozzarella