Her blir det lune fikener med hvit geitost og en smakfull dressing laget på mørkt øl. Dette er en spennende forrett som imponerer og som virkelig gir en fantastisk smaksopplevelse.

200 gr chevre/hvit geitost
4 ferske fikener
1 håndfull pinjekjerner
1 ts hel rosepepper
Gressløk

Ølsirup
2 1/2 dl bokkøl
2 ss honning
Pepper

  • Rist pinjekjernene i en panne og knus pepperkornene i en morter
  • Snitt fiknene i fire fra toppen og halvveis ned - fyll fiknene med ost
  • Sett de i en ildfast form og strø over litt pepper - stekes i ovnen på 180 grader til osten har fått litt farge
  • Ta ut og dryss over litt hakket gressløk og ristede pinjekjerner

Ølsirup

  • Varm opp ølet og tilsett honningen
  • Småkok til det begynner og tykne
  • Smak til med litt pepper

 

Dersom du ikke lager ølsirup kan du benytte en god balsamico. Servér gjerne med en salat og ristet brød

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Fiken med spekeskinke og urtedressing - Fiken med spekeskinke og urtedressing Vi er kanskje ikke så vant med ferske fiken i Norge, men dette må prøves. Dette er en helt fantastisk forrett, eller tilskudd på koldt- eller tapasbordet

Fiken med spekeskinke og urtedressing

Med fikenmarmelade blir ethvert knekkebrød eller brødskive med ost så uendelig mye bedre. Fikenmarmelade passer spesielt godt til hvit geitost og blåmuggost

Fikenmarmelade

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Rødbet og fetasalat. Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er fulle av sunnhet, men det beste er smaken

Rødbet og fetasalat

SpekeSpekeskinke med bakte rødbeter og balsamicosirup, tomatvinaigrette, pesto. Dette er en fantastisk rett i seg selv eller supre alternativ til tapasbordet.skinke, tomatvinaigrette, bakte rødbeter, pesto og balsamicosirup. En rett i seg selv eller supre alternativ til tapasbordet.

Spekeskinke med bakte rødbeter