Med et glass fikenmarmelade i skapet kan vi enkelt gjøre ethvert litt småkjedelig knekkebrød eller brødskive med ost så uendelig mye bedre. Fikenmarmelade passer til de fleste oster, men spesielt geitost som chevre og blåmuggost.

200 gram tørket fiken
1/2 sitron
2 dl vann
1 stjerneanis
1 kanelstang
10-12 hakkede valnøtter
1-2 ss Cognac, portvin eller annen søt vin (kan sløyfes)

  • Legg fiken i vann i et par timer
  • Fjern stilken og skjær i små biter
  • Kok opp vann (Benytt gjerne vannet du benyttet til bløtlegging) tilsatt saften fra en halv sitron, stjerneanis og kanelstang
  • La det hele småkoke i ca 30 min, rør jevnlig, til den tykner og får ønskes konsistens
  • Fjern kanelstengene og stjerneanisen
  • Tilsett en skvett Cognac, portvin eller annen søt vin hvis du har
  • Hakk valnøttene og rør de inn i marmeladen mot slutten
  • Smak til med evt sitron
  • Avkjøl og oppbevar marmeladen i kjøleskap
Fiken med spekeskinke

Fiken med spekeskinke

Welsh Rarebit ostesmørbrød. Er deilig, sofistikertog og perfekt til helgefrokosten, lunsj eller når du bare trenger noe godt som også er enkelt å lage

Welsh rarebit

Minipai med løk

Løkpai

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing