Det er dumt å kjøpe ferdigprodukter når det er såpass enkelt å lage ekte vare selv. Og når også smaken er så enormt mye bedre, da finnes det ihvertfall ikke en eneste grunn

4 porsjoner

4-500 gr frossen torsk (eller annen hvit fisk)
1/2 purre
2 gulrøtter
2 dl makaroni
1/2 blomkål 
1 løk
Ost
Strøbrød

4 ss smør
5 ss hvetemel
2-3 dl melk
2-3 dl fiskekraft
1/2-1 ts muskatnøtt
Salt og pepper

  • Skjær grønnsakene i jevnstore terninger eller i strimler
  • Kok makaroni etter henvisning på pakken
  • Lag hvit saus ved å smelte smør og tilsette hvetemel
  • Spe på med melk og kraft til du får en tykk saus (sausen må småkoke for å tykne)
  • Smak til med salt, pepper og muskatnøtt
  • Del fisken i biter og legg den sammen med grønnsakene i en ildfast form og hell over sausen (den bør dekke fiks og grønnsaker)
  • Legg på et lag med ost og avslutt med strøbrød
  • Stek gratengen på 200 grader i ca 30 minutter. Sjekk at grønnsakene er gjennomkokt

Server med raspet gulrot som du blander med litt sitron og en klype sukker

Torsk med chorizo og paprikasaus

Torsk med chorizo og paprikasaus

Torsk en papillote

Torsk en papillote