Til denne fiskepaien, eller gratengen om du vil, finner vi mesteparten av ingrediensene i fryseren. Engelskmennene lager vanligvis sin fiskepai med et lokk av potetmos, men her er mosen blandet med erter, noe som gjør at den blir enda bedre, ser enda lekrere ut og blir enda sunnere.

2 gulrøtter
2 løk
300 gr frosne erter
100 gr frossen spinat
300 gr frossen laks
200 gr sei eller annen hvit fisk
125 gr frosne reker (kan sløyfes)
1/2 kg poteter
2 ss smør
Sitronskall fra 1/2 sitron
2 ss hvetemel
1 ss sterk sennep/dijon
40 gr ost

  • Skrell og kok potetene 

  • Hakk løk og gulrøtter og surr det i litt olje i en panne (som kan settes i ovnen) på middels varme - rør jevnlig

  • Legg den frosne fisken i en kjele og hell over en halv liter melk - kok opp, sett til side og la det stå i ti minutter

  • Hell kokevannet fra potetene over de frosne ertene slik at de tiner - la stå

  • Mos potetene sammen med smør og litt sitronskall

  • Hell av vannet fra ertene og kjør de i en foodprosessor. Bland så ertene med potetmosen

  • Når løk og gulrot har lett brun farge tilsettes 2 ss hvetemel i pannen - rør godt. tilsett sennep og melken fra fiskekjelen

  • Bland godt og kok opp til sausen tykner

  • Tilsett frossen spinat og rør om - Tilsett de frosne rekene

  • Bryt opp fisken i biter og ha den i gryta - skvis over saften fra en halv sitron og topp gryta med raspet ost

  • Nå skal potet- og ertemosen legges over som et lokk. Pass på at du ikke glatter ut mosen, men heller benytter skjeen til å lage små topper slik at du får en sprø og lekker overflate når paien gratineres

  • Stekes i 30-40 minutter på 180 grader til den er gyllen på toppen og det bobler langs kanten av formen

    Hvis du ikke har en dyp panne som du kan sette i ovnen, overfører du bare alt til en ildfast form.
    Engelskmenn har som vane å server varme tomatbønner til fiskepaien. Prøv du også

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

1 time +

Smakfull potet- og skinkegrateng er ypperlig hverdagsmat som er lett å lage og lett og like. Formen med Potet- og skinkegrateng står i ovnen mens du kan få unna andre ting og har du rester fra gårsdagens middag kan du også ha de i formen.

Potet- og skinkegrateng

Fiskegrateng er både enkelt å lage og smaker herlig. - samt at du vet akkurat hva du får i deg. Så da er det ingen grunn til å kjøpe ferdigprodukter mer.

Fiskegrateng

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

Transelate »