Til denne fiskepaien, eller gratengen om du vil, finner vi mesteparten av ingrediensene i fryseren. Engelskmennene lager vanligvis sin fiskepai med et lokk av potetmos, men her er mosen blandet med erter, noe som gjør at den blir enda bedre, ser enda lekrere ut og blir enda sunnere.

1/2 kg poteter
200 gr frosne erter
2 gulrøtter
1 løk
100 gr frossen spinat
500 gr torsk, sei eller annen hvit fisk
6-7 dl melk
2 ss smør
Saft og skall fra en 1/2 sitron
2 ss hvetemel
1 ss sterk sennep/dijon
40 gr ost

  • Skrell og kok potetene - når potetene er møre tilsettes de frosne ertene (ca 5 minutter)
  • Legg den frosne fisken i en kjele og hell over 5 dl melk - kok opp og sett til side
  • Hakk løk og gulrøtter og surr det i litt olje sammen med spinat på middels varme - rør jevnlig
  • Når løk og gulrot har lett brun farge tilsettes hvetemel - rør godt
  • Tilsett så sennep og melken fra fisken - bland godt og kok opp til sausen tykner
  • Mos potetene og ertene sammen med smør, resten av melken og sitronskall
  • Bryt fisken i biter og legg den i en ildfast form - skvis over saften fra en halv sitron og hell over sausen med grønnsakene
  • Topp med raspet ost og avslutt med å legge potet/ertemosen som et lokk
  • Stekes i 30-40 minutter på 180 grader til den er gyllen på toppen og det bobler langs kanten av formen

Engelskmenn har som vane å server fiskepai med varme tomatbønner. Prøv du også

4-6 personer
1 time +

Smakfull potet- og skinkegrateng er ypperlig hverdagsmat som er lett å lage og lett og like. Formen med Potet- og skinkegrateng står i ovnen mens du kan få unna andre ting og har du rester fra gårsdagens middag kan du også ha de i formen.

Potet- og skinkegrateng

Fiskegrateng er både enkelt å lage og smaker herlig. - samt at du vet akkurat hva du får i deg. Så da er det ingen grunn til å kjøpe ferdigprodukter mer.

Fiskegrateng

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng