Verdens mest berømte fiskesuppe er trolig la bouillabaisse fra Sør-Frankrike. Dette er strengt tatt ikke en bouillabaisse, men en av mine absolutte favoritter når det kommer til fiskesuppe. Den er varmende og har en skikkelig spicy touch som aldri slår feil, uansett årstid og anledning.

6 personer

400 gr torskefilet eller annen hvit fisk som kveite eller steinbitt
1 nett blåskjell
Reker og/eller krepsehaler til pynt (kan sløyfes)
4 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
1 stor løk
1-2 gulrøtter
1 bit sellerirot (ca 150 gr)
1 purre
1 paprika
3 ss hvetemel
2 bokser hakkede tomater - gjerne med chili
6-8 dl fiskekraft/buljong
3 ss soyasaus
2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes, men ha da tilsvarende mengde mer kraft)
Creme fraiche

  • Kutt grønnsakene og fres de i olje på middels varme i ca 10 minutter
  • Tilsett hvetemel og bland godt sammen
  • Ha i fiskekraft/buljong (hold ca 2 dl tilbake), tomatboksene og soyasaus - La det småkoke i ca 15 minutter
  • Vask og rens blåskjellene i kalt vann. Kast de som ikke lukker seg. 
  • Kok opp 2 dl fiskekraft eller hvitvin. Tilsett blåskjell og la de trekke under lokk i et par minutter,til de åpner seg. Hell av krafen og tilsett den i suppen. Legg skjellene tilside og kast de som ikke har åpnet seg.
  • Ha fisken delt i terninger i suppen og la dette trekke i 4-5 minutter - tilsett blåskjell og evt rensede reker/krepsehaler rett før servering
  • Servér med godt brød og en dæsj creme fraiche
Blåskjellsuppe

Skalldyrsuppe

En enkel og rask kremet laksesuppe som smaker vidunderlig. Nydelig som den er, men du kan også tilsette annen sjømat som reker, krepsehaler eller blåskjell

Kremet laksesuppe

Det var sommer det var sol, Det var hjerter I brann, blikkstille vann alt på denne jord... Og det var kjærlighet... Ja dette er ekte kjærlighet. Verdens beste suppe i reneste gormetrestaurant stil. Og ikke er det vanskelig heller. Heng med;

Skalldyrsuppe med safran

Transelate »