Det finnes så mange gode fiskesupper og det er bare å glede seg for dette er en av dem. Den er varm, spicy, med en himmelsk smak av middelhavet

4 personer

400 gr torsk eller annen hvit fisk etter ønske
1 nett blåskjell
2 fedd hvitløk
1 løk
½ purre
3 gulrøtter
2 rød chili
2 ss tomatpuré
½ l fiskekraft/buljong
¼ l matfløte
2 dl tørr hvitvin
1 klype safran
1 boks hakkede tomater

  • Skyll og rens blåskjellene godt
  • Ha litt olje i en stor kjele og tilsett hakket hvitløk og hvitvin - kok opp
  • Ha i blåskjellene og la de småkoke i 3-4 minutter
  • Sil av kraften og legg skjellene til side
  • Strimle eller hakk grønnsakene
  • Fres løk myk i smør, tilsett resten av grønnsakene og la de surre i 10 minutter
  • Tilsett tomatpuré og kraft, samt kraften fra blåskjellene og la det småkoke i 10 min.
  • Tilsett fløte, safran og tomater - la det småkoke ytterligere 10 min.
  • Tilsett fisk og blåskjell til slutt og la det trekke 3-5 minutter

Pynt med hakket persille en dæsj creme fraishe og server med hvitløksbrød eller annet godt brød

Fiskesuppe med skalldyr og safran

Fiskesuppe med skalldyr og safran

Skalldyrsuppe

Skalldyrsuppe