Italiensk brød som smaker himmelsk - og som passer til så mye. Til salat, suppe og tapas, og benytt også focaccia når du lager smørbrød, da blir de ekstra herlige.

25 gr gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
5 dl vann
6 ss olivenolje
1 kg hvetemel (ca)
1 ts salt
1 ts sukker

3-4 ss olivenolje
Flaksalt
Rosmarin - frisk eller tørket

  • Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel og avslutt med olivenolje - deigen skal være litt klissete

  • Dekk bollen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i ca 30-40 min - til dobbel størrelse.

  • Ha deigen over i en smurt langpanne og fordel/press den utover i formen med fingrene -  Dekk til og la brødet etterheve i ca 20-30 min 

  • Lag groper i deigen med fingrene og ha over litt olivenolje, flaksalt og eventuelt rosmarin

  • Stek på nederste rille - 220 grader i ca 30-40 min. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist

Antall porsjoner 8-10 personer

Tilberedningstid

2 timer

Focaccia er en italiensk klassiker som passer til det meste. Det finnes mange varianter fra kun salt på toppen, til potetskiver, oliven, tomater eller urter

Focaccia med løk og poteter

Brioche -Fransk velvære i form av et brød, eller rundstykker som er en mellomting av rundstykker og croissant. Brioche er et svært luftig og lett bakverk. Det finnes flere måter å forme brødet på, denne varianten heter Brioche Nanterre. Bon appetit

Brioche

Transelate »