1.9K
Italiensk brød som smaker himmelsk – og som passer til så mye. Til salat, suppe og tapas, og benytt også focaccia når du lager smørbrød, da blir de ekstra herlige.
Italiensk brød som smaker himmelsk – og som passer til så mye. Til salat, suppe og tapas, og benytt også focaccia når du lager smørbrød, da blir de ekstra herlige.
25 gr gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
5 dl vann
6 ss olivenolje
1 kg hvetemel (ca)
1 ts salt
1 ts sukker
3-4 ss olivenolje
Flaksalt
Rosmarin - frisk eller tørket
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel og avslutt med olivenolje - deigen skal være litt klissete
Dekk bollen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i ca 30-40 min - til dobbel størrelse.
Ha deigen over i en smurt langpanne og fordel/press den utover i formen med fingrene - Dekk til og la brødet etterheve i ca 20-30 min
Lag groper i deigen med fingrene og ha over litt olivenolje, flaksalt og eventuelt rosmarin
Stek på nederste rille - 220 grader i ca 30-40 min. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist