Fylte appelsiner er en nydelig dessert full av friskhet. Passer perfekt etter litt tunge kjøttretter og er lett å lage i stand.

4 appelsiner
1 beger seterrømme (alt. kremfløte)
2 ss sukker (evt 1 ss honning)
1 ts kanel
1/2 dl nøtter (pistasj, valnøtter eller hasselnøtter)

  • Skjær av en tynn skive av bunnen på appelsinen så den står støtt

  • Skjær av lokket på appelsinen og benytt en te-skje til å fjerne det meste av fruktkjøttet (men ikke kast det)

  • Pisk rømme og sukker og tilsett hakkede nøtter og ca 1 dl av fruktkjøttet

  • Fyll appelsinene med røren og sett de til kjøling i kjøleskapet

  • Pynt med sitronmelisse eller mynte, hakkede nøtter og gjerne raspet appelsinskall

Du kan også blande inn tørket frukt som aprikos eller rosiner i røren - og er det en feiring på gang så vil en dæsj likør sheve smaken ytterligere

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Eplechips eller tørkede eplerer herlig snacks som passer både til kveldskosen, i salater, som pynt på desserten eller som tilskudd til frokostblandingen

Eplechips

Bakte pærer med pistasjnøtter er den type dessert som jeg elsker. Den er veldig lett å lage og den er fremhever sesongen vi er i nå. Bakte pærer generelt er nydelig og det er toppen når desserten lages så raskt og greit som her. Pærene stekes rett og slett med litt smør og sukker som blir til en karamell, og deretter topper vi de med frisk creme fraiche og hakkede pistasjnøtter. Så enkelt, og så godt.

Bakte pærer med pistasjnøtter og creme fraische

Dårlig tid, men trenger en deilig dessert? Da er kjeks med ostekrem redning. Søtsyrlig krem på kjeks med friske bær på toppen -visp der har du desserten din

Kjeks med kremost og bær