En god og spennende måte å tilberede blåskjell på er å fylle dem med en smakfull miks og servere dem i en herlig tomatsaus. Veldig italiensk og veldig godt.

1 nett blåskjell - de bør være store

Fyllet:
3 små egg
50 gr pecorino eller parmesan
1 fedd hvitløk
1 kvast persille
Melk
4 skiver gammel loff eller annet brød (uten hele korn)

Sausen:
4-5 modne tomater (alternativt hakkede tomater på boks)
1 fedd hvitløk
1 kvast basilikum
1/2 ts sukker
Olivenolje

  • Lag først fyllet
  • Smuldre brødet i en foodprocessor, finhakk persille og hvitløk, og rasp osten.
  • Bland brødet med vispet egg, hvitløk, persille og ost og tilsett litt melk slik at blandingen får fuktighet, men den skal være fast i konsistensen

  • Lag sausen
  • Surr hvitløk i litt olje. Etter ca et minutt tilsettes hakkede tomater. Kok opp og tilsett hakket basilikum og sukker
  • Smak til med salt og pepper - la sausen surre på lav varme

  • Tilbered blåskjellene
  • Rens og vask blåskjellene godt. Kok de raskt i en stor/vid kjele med litt vann eller hvitvin til de åpner seg -  ta ut innmaten
  • Del alle skjellene i to og benytt en skje til å fylle den ene halvdelen med brødfyllet, fortsett med innmat, før du legger en ny skje med fyllet. Avslutt med å legge den andre halvdelen av skjellet på toppen - klem litt sammen
  • Etter å ha fylt alle skjellene legger du dem i sausen. La de surre i 10-15 minutter - snu de forsiktig midtveis

Server med et godt glass hvitvin. Velbekomme!

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Blåskjell i hvitvin er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i øl

Blåskjell i øl