En god og spennende måte å tilberede blåskjell på er å fylle dem med en smakfull miks og servere dem i en herlig tomatsaus. Veldig italiensk og veldig godt.

1/2 kg blåskjell - de bør være store

Fyllet:
2-3 skiver gammel loff eller annet brød (uten hele korn)
1 egg
50 gr pecorino eller parmesan
2 fedd hvitløk
1 kvast persille

Sausen:
2-3 modne tomater
1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 kvast basilikum
1/2 ts sukker
Olivenolje

  • Sausen
  • Surr hvitløk i litt olje. Etter ca et minutt tilsettes hakkede tomater, både friske og de på boks. Kok opp og tilsett hakket basilikum og sukker
  • Smak til med salt og pepper - la sausen surre på lav varme

  • Fyllet
  • Smuldre brødet i en foodprocessor sammen med persille og hvitløk - rasp osten.
  • Bland brødmiksen og osten med et sammenvispet egg. Tilsett litt av tomatsausen slik at du får en tykk røre -  den skal fortsatt være fast i konsistensen

  • Blåskjellene
  • Rens og vask blåskjellene i kaldt vann. Kok de raskt i en stor/vid kjele med litt vann eller hvitvin til de åpner seg -  ta ut innmaten
  • Fyll hver halvdel av skjellet med brødmiksen - legg innmaten av blåskjellet i midten og klem sammen 
  • Etter å ha fylt alle skjellene legger du dem i sausen. La de surre i 10 minutter - snu de forsiktig midtveis

Server med et godt glass hvitvin. Velbekomme!

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Blåskjell i hvitvin er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i øl

Blåskjell i øl