Fylte tomater eller paprika gratinert med ost er enkelt og supergodt. Fyllet kan du variere etter hva som finnes i kjøleskapet - litt kjøttdeig, løk og krydder gjør susen. Vil du ha en vegetarisk variant bytter du ut kjøttet med linser, couscous eller bulgur.

4 personer

4 store bifftomater
400 gr karbonadedeig
1 løk
4-6 champignoner
Jarlsbergost
Urter, oregano eller basilikum
Persille
Salt og pepper

  • Forvarm ovenen til 200 grader
  • Skjær av toppen på tomatene og fjern innmaten med en teskje
  • Sett de i en ildfast form
  • Fres og hakk kjøttdeig i en panne og tilsett løk
  • La det steke til kjøttet får en fin brunfarge
  • Krydre med salt, pepper og evt urter
  • Fyll tomatene med kjøttet. Trykk ned så fyllet blir kompakt
  • Topp det hele med en god posjon raspet ost
  • Stek i ovnen til osten smelter og får en gylden farge
  • Stek noen champignoner og krydre godt med salt og pepper

Sever med fullkornsris, champignoner, et dryss persille og eventuelt godt brød

gratinert_squash

Gratinert squash eller aubergine

 

Transelate »