Fylte tomater eller paprika gratinert med ost er enkelt og supergodt. Fyllet kan du variere etter hva som finnes i kjøleskapet - litt kjøttdeig, løk og krydder gjør susen. Vil du ha en vegetarisk variant bytter du ut kjøttet med linser, couscous eller bulgur.
4 personer
4 store bifftomater
400 gr karbonadedeig
1 løk
4-6 champignoner
Jarlsbergost
Urter, oregano eller basilikum
Persille
Salt og pepper
- Forvarm ovenen til 200 grader
- Skjær av toppen på tomatene og fjern innmaten med en teskje
- Sett de i en ildfast form
- Fres og hakk kjøttdeig i en panne og tilsett løk
- La det steke til kjøttet får en fin brunfarge
- Krydre med salt, pepper og evt urter
- Fyll tomatene med kjøttet. Trykk ned så fyllet blir kompakt
- Topp det hele med en god posjon raspet ost
- Stek i ovnen til osten smelter og får en gylden farge
- Stek noen champignoner og krydre godt med salt og pepper
Sever med fullkornsris, champignoner, et dryss persille og eventuelt godt brød