Hotte reker eller scampi er et must på tapasbordet, men er også en fortreffelig forrett. Her ser du et helt utvalg andre supre småretter så med disse blir tapasbordet en suksess

5 dl olivenolje
3 fedd hvitløk i tynne skiver
1 rød chili, skåret i tynne skiver
¼ ts tørket chili flak
1 ½ ts paprikakrydder
1 dl tørr sherry (kan sløyfes)
50 gr  smør
400-500 gr Scampi, tigerreker eller reker
1 bunt persille
Sitron

  • Fres hakket hvitløk og chili i tynne skiver i olje på middels varme 
  • Tilsett chilipaste/krydder og paprikakrydder 
  • Tilsett sherry og kok opp
  • Senk varmen og redusert væsken til det halve
  • Bland inn smør
  • Ha rekene i og stek de i 2 til 3 minutter til de får fin rosa farge.
  • Er rekene/scampien allerede kokt skal de kun tilsettes like før servering
  • Tilsett sitronsaft og dryss over persille og/eller andre friske urter

 Server med ferskt brød

Grillet aubergine

Grillet aubergine

Tomatr_pesto

Pestofylte tomater

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Tapenade

Tapenade

Canaripoteter

Saltkokte canari poteter

djevelegg

Djevelegg

Transelate »