Gazpacho er en kald tomatsuppe og en skikkelig smaksbombe. Den kan gjerne lages en stund i forkant av servering for at smakene skal få utvikle seg. Den gjør seg godt i porsjonsglass.
Gazpacho er en kald tomatsuppe og en skikkelig smaksbombe. Den kan gjerne lages en stund i forkant av servering for at smakene skal få utvikle seg. Den gjør seg godt i porsjonsglass.
1 agurk
1 rød paprika
1⁄2 rød chili
1 stilk stangselleri
1-2 sjalottløk
3-4 fedd hvitløk
1-2 modne tomater
1 boks tomater
1 ts tomatpuré
3 dl iskaldt vann
3-5 ss rødvinseddik
Olivenolje
Salt og pepper
Pynt
Gul paprika/agurk
Basilikum/persille
Olivenolje
Kutt grønnsakene og fres hvitløk, chili, løk, stangselleri og paprika lett i litt olje - pass på at det ikke får farge - sett til side for avkjøling
Kjør grønnsakene sammen med agurk, tomat og tomatpuré i en foodprocessor eller med en stavmikser, og tilsett isvann/isbiter underveis til ønsket konsistens
Smak til med salt, pepper og eddik
La suppen stå i minst en time, gjerne fler og servér i skåler eller i glass
Topp med finhakket gul paprika eller agurk og gjerne litt basilikum eller persille - avslutt med en dråpe olivenolje