Gazpacho med agurk og spinat er en grønn variant av den klassiske spanske tomatsuppen. En frisk og fargerik rett som er perfekt å servere som forrett eller til aperitiff.
Gazpacho med agurk og spinat er en grønn variant av den klassiske spanske tomatsuppen. En frisk og fargerik rett som er perfekt å servere som forrett eller til aperitiff.
Suppen:
1 agurk
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 stilk stangselleri
½ melon, gjerne galia
½ - 1 grønn chili
½ grønn paprika
1 kvast mynte
1/2 dl hvitvinsvinager
evt. ½-1 dl vann
3-4 ss olivenolie
Salt
Rugbrødtoast:
4 skiver rugbrød
Olivenolje
Suppen:
Rugbrødtoast:
Andre grønne grønnsaker som du kan ha i suppen er for eksempel spinat og sukkererter - egentlig hva som helst som er grønt, og ønsker du en enda fyldigere suppe tilsetter du en avokado eller 2 dl yoghurt
Denne retten trenger en del syre, så her anbefales en god Riesling- f.eks Kloster Eberbach: