Gazpacho med agurk og spinat er en frisk og fargerik rett. En fin suppe å servere som forrett eller til aperitiff.
Grønn gazpacho med agurk, spinat, melon og mynte
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
Suppen:
1 agurk
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 stilk stangselleri
½ melon, gjerne galia
½ - 1 grønn chili
½ grønn paprika
1 kvast mynte
1/2 dl hvitvinsvinager
evt. ½-1 dl vann
3-4 ss olivenolie
Salt
Rugbrødtoast:
4 skiver rugbrød
Olivenolje
FREMGANGSMÅTE
Suppen:
- Hakk grønnsakene grovt og kjør alle ingrediensene til suppen i en blender
- Smak til med olivenolje, salt og hvitvinsvinager
- Sett suppen kaldt i minst to timer og gjerne over natten (kjør den raskt i en blender eller med en stavmikser rett før servering
Rugbrødtoast:
- Pensle brødet med olivenolje og rist det i en stekepanne i ca fem minutter
TIPS
Andre grønne grønnsaker som du kan ha i suppen er for eksempel spinat og sukkererter - egentlig hva som helst som er grønt, og ønsker du en enda fyldigere suppe tilsetter du en avokado eller 2 dl yoghurt
Denne retten trenger en del syre, så her anbefales en god Riesling- f.eks Kloster Eberbach: