Spanias nasjonalsuppe er en smaksbombe som passer perfekt som appetizer. Den skal lages en stund i forkant for at smakene skal få utvikle seg, og den gjør seg godt i porsjonsglass. Kanskje en god anledning til å benytte shots-glass du har stående?

1 agurk
1 rød paprika
12 rød chili
1 stilk stangselleri
1-2 charlottløk
3-4
 fedd hvitløk
1-2 modne tomater
1
 boks tomater
1 ts tomatpuré
3 dl iskaldt vann
3-5 ss rødvinseddik
Olivenolje
Salt og pepper

Pynt
Gul paprika/agurk
Basilikum/persille
Olivenolje

  • Kutt grønnsakene og fres hvitløk, chili, løk, sellerirot og paprika lett i litt olje - pass på at det ikke får farge - sett til side for avkjøling

  • Kjør disse grønnsakene sammen med agurk, tomat og tomatpuré i en foodprocessor eller med en stavmikser, og tilsett isvann/isbiter underveis til ønsket konsistens

  • Smak til med salt, pepper og eddik

  • La suppen stå i minst en time, gjerne fler og servér i skåler eller i glass

  • Topp med finhakket gul paprika eller agurk og gjerne litt basilikum eller persille - avslutt med en dråpe olivenolje

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter