Grapefrukt gratiné er en forfriskende sorbet- eller slushlignende dessert. Du kan lage gratiné av all slags fruktjuice eller fruktpuré. Granité serveres også som hvilerett , men da benyttes oftes champagne, hvitvin, vodka eller annen alkohol.

2 1/2 dl vann
150 gr sukker
3 rosa grapefrukt
1 appelsin
1 ss sitronsaft 
1dl Aperol eller Campari (kan sløyfes)

  • Rasp skallet på grapefrukt og appelsin - press saften og sil den
  • Kok vann og sukker til sukkerlake og sett til avkjøling til romstemperatur
  • Bland sukkerlaken med fruktsaften og eventuelt Aperol eller Campari - ha alt over i en flat form, dekk til med folie og sett i fryseren
  • Etter ca en time, ta formen ut og skrap/rasp med en gaffel - bland det frosne med det som fortsatt ikke er stivnet og gjenta dette ca hvert kvarter til du får store "iskrystaller"
  • Før servering; ta graniteen ut av fryseren i 10-15 minutter - serverer i porsjonsglass
  • Pynt med revet sitrusskall, mynte eller sitronmelisse og server umiddelbart

Antall porsjoner 6-8 personer

Sitrussalat med kandisert ingefær supergodt og enkelt. Kandisert ingefær kan kjøpes, men det er ikke noe hokus pokus å lage selv - det tar bare litt tid.

Sitrussalat med kandisert ingefær