Sunn og kjempegod middag som passer både til hverdags, men også til helgekosen. For en vegetarisk variant bytt ut kjøttdeigen med kikerter eller andre grønnsaker

2 squash eller aubergine
1 løk
2 fedd hvitløk
400 gr karbonade- eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 boks tomater
Salt og pepper
Frisk eller tørket basilikum

2 ss smør
1-2 ss hvetemel
3 dl melk
Ost (Jarlsberg, Norvegia eller cheddar)

  • Sett stekeovnen på 200 ºC. 
  • Del squash/aubergine i to på langs og skrap ut innmaten ved hjelp av en skje 
  • Legg de i en ildfast form og pensle med olivenolje - strø over litt salt og stek i 6-7 minutter - ta de så ut igjen
  • Rens og finhakk løk og hvitløk og surr det i litt olje på middels varme til løken blir blank
  • Tilsett kjøttdeig og hakk det før du tilsetter tomater, salt, pepper og krydder - la det småkoke i ca 10 minutter
  • Lag hvit saus ved å smelte smøret og røre inn hvetemel - spe på med melk til det blir en tykk saus - tilsett revet ost og smak til med salt og pepper
  • Fyll auberginen med kjøttfyllet og hell over sausen
  • Gratinér i ovnen i ca 15-20 minutter til osten har fått fin gyllen farge
  • Server med salat og brød

3-4 personer
45 minutter

Cannelloni fylte pastarør er en italiensk klassiker. Lag noen ekstra. Jeg garanterer at du kommert til å takke deg selv neste gang du får lyst på en go'bit

Cannelloni fylte pastarør