Jeg elsker denne retten med inspirasjon fra det nordlige Italia. Aubergine er ikke bare godt i ratatouille og moussaka den har også en fabelaktig evne til å trekke til seg smaker og det benytter vi av oss her.

2 aubergine
3 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
2 tomater
2 ss tomatpuré
4 skiver parmaskinke
6 ss finrevet Parmigiano-Reggiano ost
6 cherrytomater

  • Sett ovnen på 200 °C

  • Del auberginen i to og bruk en teskje for å skrape ut mesteparten av innmaten - skallet skal være helt

  • Finhakk innmaten av auberginen, løk, tomater og hvitløk og strimle parmaskinken

  • Varm oljen i en panne og stek aubergine, løk og hvitløk i 4-5 minutter

  • Tilsett de hakkede tomatene og la det surre i ytterligere 2-3 minutter

  • Fjern pannen fra varmen og rør inn tomatpuré, parmaskinke og 4 ss av Parmigiano-Reggiano. Smak til med sort pepper.

  • Legg aubergineskallene i en ildfast form og fyll de opp med blandingen

  • Dryss over et godt lag med Parmigiano-Reggiano.

  • Stek i 20-25 minutter - etter ca 15 minutter legger du på cherrytomater

Godt brød som for eksempel foccacia er toppen ved siden av denne retten

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fylt gratinert squash eller aubergine passer like godt til hverdags- som til helgekosen. En deilig favoritt og veldig sunt. Variér med forskjellig fyll

Gratinert squash eller aubergine

Grillet aubergine. Aubergine er kalorifattig og den har en evne til å absorbere andre smaker. Prøv denne marinerte som er perfekt følge til salsa verde

Grillet aubergine

Inviter på gratinert blomkål. Lekker hverdagsrett eller deilig lunsj med godt brød til. Eller som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling eller pølsemiddagen.

Gratinert blomkål

Transelate »