Inviter på helstekt gratinert blomkål. Det blir en deilig lunsj med godt brød ved siden av, eller som tilbehør til fisk-, kjøtt-, kylling-, eller pølsemiddagen.

1 stor blomkål
2 fedd hvitløk
2 ts paprikakrydder
1/2 sitron, skall og saft
Parmesan
½ bunt bladpersille
½ bunt timian
Olivenolje
Salt og pepper

  • Knus hvitløk i en morter, blender eller stavmikser og tilsett paprika og halvparten av timianbladene
  • Tilsett 2-3 ss olivenolje
  • Rens blomkålen, men la de innerste bladene være igjen
  • Pensle med ca halvparten av hvitløk/paprika blandingen godt over hele
  • Hell over sitronsaften
  • Stek i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter
  • Bland 2-3 ss parmesan i resten av hvitløksblandingen sammen med resten av timian- og persilleblader.
  • Ta ut blomkålen og pensle på blandingen
  • Avslutt med et dryss parmesan og sett blomkålen tilbake i ovnen i ca fem minutter

Både salsa verde og hummus passer perfekt til den gratinerte blomkålen

Hummus

Hummus

Tapas saus

Salsa Verde

Pølser med linser

Pølser med linser

Transelate »