Alt som gratineres er godt - her er det gratinert fylt squash som står på menyen. Denne er vegetar, men du kan enkelt blande inn kjøttdeig hvis du vil - både okse, svin og kylling passer fint.

2 squash
4-6 sjampinjong
2 fedd hvitløk
2 kvister oregano  (alt. 1 ts tørket)
2 kvister timian (alt. 1 ts tørket)
2 dl ricotta (alt. creme fraiche)
Salt og pepper
1 dl revet ost - enten vanlig hvitost eller en med mer smak som cheddar eller parmesan
Mini plommetomater

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Del squashen i to. Skrap ut det meste av innmaten med en teskje og hakk den - finhakk løk, hvitløk og sjampinjong

  • Frès løk, hvitløk, sjampinjong og innmaten fra squashen i en panne med olivenolje på middels varme - krydre med timian og oregano

  • Tilsett ricotta og bland godt - smak til med salt og pepper

  • Fordel blandingen i squashen og topp med ost og tomater i skiver

  • Stek i ovnen i ca 20 minutter til osten er smeltet og har fått litt farge

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Gratinert aubergine med parmaskinke og parmesan Jeg elsker denne retten med inspirasjon fra det nordlige Italia. Aubergine er ikke bare godt i ratatouille og moussaka den har også en fabelaktig evne til å trekke til seg smaker og det benytter vi her.

Gratinert aubergine med parmaskinke og parmesan