Lobster Thermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindelse med premieren av teaterstykket Thermidor av Victorien Sardou. Stykket omhandler den franske revolusjon og Thermidor er også betegnelsen på den ellevte måneden i den franske kalenderen. Hummer er ofte dyrt så retten egner seg vel mest for spesielle anledninger, men frossen hummer er allikevel et fint alternativ. Pass bare på å tine den sakte i kjøleskap. Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. 

2 personer

1 hummer
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 dl raspet ost
2 ss Creme Fraiche
1 ts cayennepepper
1 ts sennep
Sitron
Salt og pepper

  • Del hummeren i to. Fjern paven (magesekken) som ligger foran i hodet og tarmen (sort streng) som ligger langs halen. Rens klørne. Del kjøttet i biter
  • Varm opp fløte og smør
  • Når det nesten koker røres eggeplommene inn - det må ikke koke
  • Ta kjelen av varmen, og rør inn 1 dl av den raspede osten
  • Smak til med salt, pepper og sennep
  • Legg hummerskallene i en ildfast form
  • Fyll i hummerkjøttet og fordel sausen over
  • Strø så resten av osten over
  • Gratineres i 220 C midt i ovnen til osten er gylden

Serveres med en båt sitron og fersk loff

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Transelate »