Lobster Thermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindelse med premieren av teaterstykket Thermidor av Victorien Sardou. Stykket omhandler den franske revolusjon og Thermidor er også betegnelsen på den ellevte måneden i den franske kalenderen. Hummer er ofte dyrt så retten egner seg vel mest for spesielle anledninger, men frossen hummer er allikevel et fint alternativ. Pass bare på å tine den sakte i kjøleskap. Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk.
2 personer
1 hummer
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 dl raspet ost
2 ss Creme Fraiche (kan sløyfes)
1 ts cayennepepper
1 ts sennep
Sitron
Salt og pepper
- Del hummeren i to. Fjern paven (magesekken) som ligger foran i hodet.
- Ta ut kjøttet - både halen og klørne, og del det i biter
- Varm opp fløte og smør
- Når det nesten koker ta kjelen av platen og rør inn eggeplommen
- Tilsett så raspet ost, creme fraiche og hummerkjøttet - hold sausen varm, men den må ikke koke
- Smak til med salt, pepper, cayennepepper og sennep
- Legg hummerskallene i en ildfast form og fyll dem med røren
- Gratineres under grill på 250 grader til osten er gylden - ca fem minutter
Serveres med en båt sitron og fersk loff