Lobster Thermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindelse med premieren av teaterstykket Thermidor av Victorien Sardou. Stykket omhandler den franske revolusjon og Thermidor er også betegnelsen på den ellevte måneden i den franske kalenderen. Hummer er ofte dyrt så retten egner seg vel mest for spesielle anledninger, men frossen hummer er allikevel et fint alternativ. Pass bare på å tine den sakte i kjøleskap. Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. 

2 personer

1 hummer
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 dl raspet ost
2 ss Creme Fraiche (kan sløyfes)
1 ts cayennepepper
1 ts sennep
Sitron
Salt og pepper

  • Del hummeren i to. Fjern paven (magesekken) som ligger foran i hodet.
  • Ta ut kjøttet - både halen og klørne, og del det i biter
  • Varm opp fløte og smør
  • Når det nesten koker ta kjelen av platen og rør inn eggeplommen 
  • Tilsett så raspet ost, creme fraiche og hummerkjøttet - hold sausen varm, men den må ikke koke
  • Smak til med salt, pepper, cayennepepper og sennep
  • Legg hummerskallene i en ildfast form og fyll dem med røren
  • Gratineres under grill på 250 grader til osten er gylden - ca fem minutter

Serveres med en båt sitron og fersk loff

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell