Fransk gratinert løksuppe er en fantastisk, smakfull og varmende suppe. Perfekt en kjølig høst- eller vinterdag
Nå beveger vi oss back to the 80’ og finner frem de ildfaste suppeskålene med løvehoder 😉
Er det sånn at de har havnet på loppemarked lager du denne enten i andre ildfaste skåler eller i en stor bolle. Denne porsjonen er til ca fire porsjoner.
3 løk
4 store charlottløk
2 ss smør
2 fedd hvitløk
1 ss mel
7 dl kylling eller kjøttkraft/fond eller buljong
1 dl hvitvin eller sherry
1/2 ts karve
1 ts timian
1 laurbærblad
2 ts salt
Landbrød eller loff
Raspet ost. Her kan du velge hva du liker, alt fra den franske Gruyère til Jarlsberg, Mozarella eller parmesan
Fremgangsmåte:
- Skjær løken i tynne skiver og fres den på middels varme i smør i en gryte til den har fått en gylden farge. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten
- Ha i mel, timian, karve og laurbærblad og bland godt. Tilsett kraft og vin og kok suppen på lav varme i 40-50 minutter
- Smak til med salt og pepper
- Rist brødskivene
- Ha suppen over i ildfaste suppeskåler og legg en risten brødskive på toppen - avslutt med raspet ost
- Gratinér i ovnen på 250 grader til osten er gyllen
Du kan også lage suppen i en stor ildfast bolle. Servér med godt brød og så... O la la...