Dette er kjempedeilig mat og ikke minst sunt. Fylt gratinert squash eller aubergine passer like godt til hverdags- som til helgekosen. En deilig favoritt og veldig sunt. Variér med forskjellig fyll

2 squash eller aubergine
1 løk
2 fedd hvitløk
400 gr karbonade- eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 boks tomater
Salt og pepper
Frisk eller tørket basilikum

3 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
Ost (Jarlsberg, norvegia eller cheddar)
2 ss parmesan 

  • Sett stekeovnen på 200 ºC. 
  • Skyll og del squash eller aubergine i to på langs
  • Skrap ut innmaten ved hjelp av en skje 
  • Legg de på et stekebrett eller i en ildfast form og pensle med olivenolje
  • Strø over litt salt og stek i 6-7 minutter - ta de så ut igjen
  • Rens og finhakk løk og hvitløk, surr det mykt i olje
  • Tilsett kjøttdeig og  benytte en gaffel for å få det finhakket
  • Tilsett tomater, salt, pepper og krydder, og la det småkoke i ca 10 minutter
  • Lag hvit saus ved å smelte smøret og røre inn hvetemel
  • Spe på med melk til det blir en tykk saus
  • Ha i revet parmesan
  • Legg kjøttfyllet i de uthulede halvdelene, hell over saus og avslutt med revet ost
  • Gratinér i ovnen i ca 15-20 minutter til osten har fått fin gylden farge
  • La retten avkjøles i 10-12 minutter før servering. Server med en grønn salat og brød
Fylte tomater eller paprika gratinert med ost er en lekkerbisken som passer til lunsj eller til middag. Fyllet kan dun variere så ta det du har for hånden

Fylte tomater eller paprika

Med fylte champignon har du en lekkerbisken som kan serveres til fest eller kose deg med når du vil. Også herlig som tilbehør til alle typer kjøtt.

Fylte champignon

Cannelloni - Fylt gratinert pasta er nok en supergod italiensk klassiker. Ønsker du en vegetarvariant så fyll opp med ost, spinat og tomater. Godt det også.

Cannelloni fylte pastarør

Transelate »