Italia er landet og maten er den aller beste. Disse fantastiske skjellene med smak av middelhavet fungerer både som en fabelaktig forrett, til lunsj eller som et flott tilskudd til tapasbordet. Buon appetite!

1 nett blåskjell
3-5 charlottløk
2 store tomater
70 gr smør
1/2 dl tørr hvitvin
2 hvitløk
1 sitron , saft og skall
25 gr parmesan
50 gr brødsmuler
1 kvast persille
Salt og pepper

  • Skrubb skjellene under kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg
  • Kok opp 2 dl fiskekraft eller hvitvin og tilsett blåskjellene. Kokes under lokk i 2-3 minutter til skjellene åpner seg
  • Kast de som eventuelt ikke åpner seg
  • Hell skjellene over i et dørslag og sett til side
  • Stek finhakket charlottløk i litt smør under svak varme
  • Tilsett hvitvin etter 4-5 minutter
  • La det surre til hvitvinen er fordampet
  • Bland resten av ingrediensene med charlottløk og smak til med pepper
  • Del skjellene og legg halvdelen med innmat på et stekebrett.
  • Legg en skje av stuffing i hver av skjellene 
  • Stek på 225 grader under grillen i 2-3 minutter eller til stuffing er gyllenbrunt
  • Server med noen båter sitron og landbrød
Gratinert hummer - Lobster thermidor

Gratinert hummer - Lobster thermidor