Gratinerte bakepoteter eller dobbeltbakt poteter kjenner ingen grenser når det kommer til fyllet. Vi snakker i utgangspunktet om potetmos blandet med masse digg, for så å gratinere i ovnen. En garantert hit.

2-4 personer 

2 store bakepoteter
3-4 dl ost – cheddar
1 pk bacon
1 ½ dl rømme
2 ss smør
1 ss sennep
1 dl melk
3-4 vårløk
Salt og pepper

  • Prikk skallet på potene med en gaffel rundt hele slik at fukten får utløp

  • Bak potetene møre på 200 grader i ca en time

  • Stek bacon sprøtt og legg på et kjøkkenpapir

  • Ta potetene ut og la de avkjøle i 10 minutter

  • Del potetene i to og skrap ut mesteparten av innholdet

  • Innholdet av potetene blandes sammen med rømme, smør, sennep (kan droppes), melk og halvparten av den raspede osten og vårløken.

  • Smak til med salt og pepper

  • Hvis du ønsker en luftigere røre så kan du benytte en håndmikser

  • Legg skallene i en ildfast form og fyll de godt opp med røren

  • Strø over med resten av osten, vårløken og topp det hele med biter av bacon

  • Sett formen i ovnen på 225 grader i ca 10-12 grader til toppingen er gylden

Så er det bare å kose seg glugg…

potetsalat

Italiensk potetsalat

Gratinert squash eller aubergin

Gratinert squash eller aubergin

Transelate »