Med smak fra middelhavet er dette den ultimate sommermaten. Gresk kyllingsalat i pitabrød med deilig tzaziki som dressing. Et herlig og raskt måltid for varme sommerdager.
Med smak fra middelhavet er dette den ultimate sommermaten. Gresk kyllingsalat i pitabrød med deilig tzaziki som dressing. Et herlig og raskt måltid for varme sommerdager.
4 pitabrød
2 kyllingfilet
100 gr fetaost
1 beger cherrytomater
1 rød løk
10 oliven
Olivenolje
1/2 sitron
Salt og pepper
Tzatziki:
1 beger yoghurt naturell eller gresk yoghurt
1 agurk
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 ss olivenolje
Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek den i litt olje til de er gjennomstekt
Del oliven og tomatene i to og skjær løken i ringer- bland alt sammen med litt olivenolje
Tilsett feta i terninger eller smuldret dersom du kjøper hel fetaost.
Skjær kyllingen i terninger og bland ale ingrediensene sammen - smak til med litt olivenolje og sitronsaft samt salt og pepper
Varm pitabrød i ovnen eller i brødrister
Fyll pitabrød med blandingen og så er det bare å kose seg
Riv agurken grovt på et rivjern - dryss over salt og la den ligge i et dørslag så vannet renner av.
Ha yoghurten i et kaffefilter og la også væsken renne av ca her i 15-20 minutter
Bland agurk og yoghurt med finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Topp tzazikien med litt olivenolje