1.7K
Halloween er over oss og det handles gresskar til pynt. Det er dog synd å kaste all innmaten så da er en kake til festen helt perfekt, og hva med en herlig spicy gresskarsuppe. Med dette har du hele halloweenmenyen klar, og du slipper å kaste mat.
Gresskarkake
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
Cooking Time:
INGREDIENSER
130 gr sukker
3 stk egg
1/2 ts salt
1 ss vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
2 ss rapsolje
2 ss sitronsaft
3-4 dl gr gresskar
100 gr hvetemel
1-2 ss kanel
1 ss malt ingefær
1 ts malt muskatnøtt
2 ts natron
2 ts bakepulver
Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
250 gr mascarpone ost
60 gr melis
2 ts kanel
2 ts vaniljeekstrakt
FREMGANGSMÅTE
- Ha sukker, egg, salt og vaniljeekstrakt i en bolle og visp med en håndmikser til du får en luftig eggedosis
- Tilsett rapsolje og pisk ytterligere godt sammen
- Tilsett finrapset gresskar og sitronsaft, og bland dette inn i røren med en sleiv
- Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver og krydderne og rør til du har en jevn røre. Dersom gresskaret har mye fukt må du tilsette mer hvetemel - ca 1 d-2 dl
- Hell røren i en smurt langpanne 30x40 cm, kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter
- Legg et rent kjøkkenhåndkle på benken og sikt over 1-2 ss melis
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den forsiktig over på håndkle
- Fjern forsiktg bakepapiret og strø over 1 ss melis på siden som vender opp
- Mens kaken fortsatt er varme skal den rulles fra langsiden og innover - la kaken avkjøle
Fyll
- Visp fløten til en lett krem
- I en annen bolle blandes romstemperert mascarpone, kanel, melis og vaniljeekstrakt med en håndmikser
- Bland så ostemiksen med kremfløten og bland dette forsiktig sammen
- Rull så kaken ut igjen og smør et godt lag med fyllet over hele kaken
- Rull sammen samme retning som sist
- Sett kaldt i et par timer eller over natten
TIPS
Denne oppskriften kan også brukes til gulrotkake. Bare bytt ut gresskar med gulrot