Halloween er over oss og det handles gresskar til pynt. Det er dog synd å kaste all innmaten så da er en kake til festen helt perfekt, og hva med en herlig spicy gresskarsuppe. Med dette har du hele halloweenmenyen klar, og du slipper å kaste mat.

130 gr sukker
3 stk egg
1/2 ts salt
1 ss vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
2 ss rapsolje
2 ss sitronsaft
3-4 dl gr gresskar 
100 gr hvetemel
1-2 ss kanel
1 ss malt ingefær
1 ts malt muskatnøtt
2 ts natron
2 ts bakepulver

Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
250 gr mascarpone ost
60 gr melis
2 ts kanel
2 ts vaniljeekstrakt

  • Ha sukker, egg, salt og vaniljeekstrakt i en bolle og visp med en håndmikser til du får en luftig eggedosis
  • Tilsett rapsolje og pisk ytterligere godt sammen
  • Tilsett finrapset gresskar og sitronsaft, og bland dette inn i røren med en sleiv
  • Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver og krydderne og rør til du har en jevn røre. Dersom gresskaret har mye fukt må du tilsette mer hvetemel - ca 1 d-2 dl
  • Hell røren i en smurt langpanne 30x40 cm, kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter
  • Legg et rent kjøkkenhåndkle på benken og sikt over 1-2 ss melis
  • Ta kaken ut av ovnen og hvelv den forsiktig over på håndkle
  • Fjern forsiktg bakepapiret og strø over 1 ss melis på siden som vender opp
  • Mens kaken fortsatt er varme skal den rulles fra langsiden og innover - la kaken avkjøle

Fyll

  • Visp fløten til en lett krem
  • I en annen bolle blandes romstemperert mascarpone, kanel, melis og vaniljeekstrakt med en håndmikser
  • Bland så ostemiksen med kremfløten og bland dette forsiktig sammen
  • Rull så kaken ut igjen og smør et godt lag med fyllet over hele kaken
  • Rull sammen samme retning som sist
  • Sett kaldt i et par timer eller over natten

Denne oppskriften kan også brukes til gulrotkake. Bare bytt ut gresskar med gulrot

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche