Whooohooo... gresskar kjøper vi gjerne for å lage skumle lykter til Halloween, men hva gjør vi med all innmaten når lykten skinner flott utenfor? Jo, vi lager en helt fabelaktig herlig gresskarsuppe med spicy touch. En varmende forrett eller tilsett kylling, reker, krabbe, pølser eller sprøstekt bacon og vips, så har du en fullverdig middag.

6-8 porsjoner

500 g renset gresskar
2 gulrøtter eller 1 søtpotet
2 løk
2 fedd hvitløk
2 rød chili
3 ss olivenolje
1-2 dl fløte
1/2 ts spisskummin
1 ts ingefærkrydder
10 dl grønnsakskraft/fond/buljong
Salt og pepper
Frisk koriander
Creme Fraiche

  • Rens gresskaret og plukk ut kjernene. Disse kan du lage ristede gresskarkjerner av til topping på suppen
  • Hakk løk, hvitløk og chili og fres det i litt olje i en stor kjele
  • Skjær gresskar og gulrøtter/søtpotet i terninger og ha det i kjelen
  • Tilsett kraften og la suppen småkoke i ca 30 minutter
  • Bruk en stavmikser til å jevne suppen
  • Tilsett krydder og fløten, og kok opp en gang til - la suppen småkoke i noen minutter mens du smaker til med eventuelt litt mer av krydderet samt salt og pepper

Server med et dryss frisk koriander, ristede gresskarkjerner og en dæsj eller to med Creme Fraiche. Hvitløksbrød er perfekt følge

Grillet gresskar med ost og chili - er en nydelig siderett eller lunsj. Her finner du også oppskrift på både en kjempegod gresskarsuppe og gresskarrullekake

Grillet gresskar

Hvitløksbrød er lett å lage, spesielt når du tar utgangspunkt i halvstekt brød. Fantastisk godt til grillmat, tapas, og ikke minst salater, supper og pasta

Hvitløksbrød

Ristede gresskarkjerner

Ristede gresskarkjerner

Transelate »