Her får du tropiske smaker så det monner. Desserten er enkelt å lage, men for at du skal kunne piske krem av kokosmelk må den stå kaldt over natten. For en enklere variant benytter du bare kokosyoghurt

1 boks kokosmelk
1/2 ts vaniljeekstrakt/vaniljestang
2 ss sukker
1 ananas
1/2 lime
2 dl hasselnøtter
Frisk mynte eller sitronmelisse til pynt, hvis ønskelig

  • Kokosmelken må stå i kjøleskap over natten. Det er også en fordel om bollen og vispen du skal benytte er kalde, så sett de i fryseren i 10 minutter hvis du har mulighet
  • Åpne boksen med kokosmelk og hell av den tynne væsken (den er god å bruke i smoothie)
  • Pisk kokosmassen på høy hastighet. Når den begynner å bli luftig tilsetter du vaniljeekstrakt, sukker og visper til du har en fin konsistens. Sett kremen kaldt til den skal brukes
  • Hakk hasselnøtter og rist de i en tørr stekepanne på middels varme til du kjenner den gode duften - 2-4 minutter
  • Skjær ananas i skiver og grill de i 3-4 minutter på hver side
  • Avslutt med å skvise noen dråper limesaft over ananasen

Server med ristede hasselnøtter og frisk mynte eller sitronmelisse
Du kan selvsagt lage krem av vanlig kremfløte eller ha kokos-, vanilje, eller en annen god is ved siden av. Eller prøv med kokosyoghurt - helt supert det også.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Fylte appelsiner er en nydelig dessert som på sommerstid er full av friskhet, men til jul er det smaken av kanel og appelsin som gir deg herlig julesteming.

Fylte appelsiner

Har du vært på epleslang? Når det er epletid så bør vi lage herlige desserter hvor frukten kommer til sin rett. Dette er definitivt en av de. Gled deg!

Bakte epler med nøtter i portvin

Bakte pærer med pistasjnøtter er den type dessert som jeg elsker. Den er veldig lett å lage og den er fremhever sesongen vi er i nå. Bakte pærer generelt er nydelig og det er toppen når desserten lages så raskt og greit som her. Pærene stekes rett og slett med litt smør og sukker som blir til en karamell, og deretter topper vi de med frisk creme fraiche og hakkede pistasjnøtter. Så enkelt, og så godt.

Bakte pærer med pistasjnøtter og creme fraische

Transelate »