Artisjokk er en grønnsak jeg ikke har brukt så mye før, men nå har det blitt en favoritt. I denne retten er det kombinasjonen med trøffel som setter sitt veldig gode og spesielle preg. Har du andre trøffel-produkter som smør, salt eller ost så bruk de sammen med artisjokk.
2 artisjokk
1 ss trøffelolje
1 fedd hvitløk
1 ss mayonnaise
2 ss bladpersille
Salt og pepper
Rens artisjokken og fjern de ytterste bladene som er stygge og skarpe.
Har du dampkjele så benytt denne. Hvis ikke, kok artisjokkene i en stor kjele med vann, tilsatt 1 ts salt og gjerne en sitronbåt eller to i ca 20 minutter - ta de opp av vannet og avkjøl litt
Del artisjokkene i to og pensle hver del med trøffelolje på snittsiden og ha på litt salt og pepper
Varm en panne, gjerne grillpanne, og legg artisjokkene med snittsiden ned - stek på middels varme i ca 10-12 minutter
Mens de steker blander du majones sammen med finsnittet/revet hvitløk og 1/2 ts trøffelolje (har du trøfler så benytt det i stedet for oljen)
Server artisjokkene med et dryss hakket persille og aioli
Du spiser artisjokk ved å dra av ett og ett blad som du dypper i aoili og spiser den nederste delen av bladet. Sammen med artisjokkene kan du også ha en god spekepølse eller spekeskinke